Slide
Slide

Министърът на туризма Николина Ангелкова запозна еврокомисаря по регионална политика Корина Крецу с подготовката на заключителната конференция, с която ще завърши Българското председателство на Дунавската стратегия. Двете разговаряха в Брюксел по време на работното посещение на министър Ангелкова. Седмият годишен форум на Дунавската стратегия ще се проведе в средата на октомври в София, с което страната ще приключи едногодишното си председателство. Основна тема на форума ще бъде значението на туризма за постигане на икономически растеж в дунавския регион. В рамките на конференцията ще има и среща на министрите с ресор туризъм на страните от Дунавския регион.

Считаме, че културата и туризма са интегриращи фактори за териториалното сближаване и подчертаване на значението Дунавския регион, посочи министър Ангелкова.

Цифровизацията на обектите на културното наследство на Дунавския регион създава добавена стойност за туризма.

Еврокомисар Крецу поздрави България за успехите в туризма и работата на екипа на министър Ангелкова за устойчивото развитие на сектора. Еврокомисарят информира, че за нея ще е удоволствие да бъде гост на конференцията и очаква положителни резултати с практическа насоченост, които да допринесат за устойчивия напредък на Дунавския регион. Еврокомисар Крецу отбеляза, че оценява усилията и последователните действия лично на министър Ангелкова за приоритизиране на района по поречието на р. Дунав и акцентиране върху икономическото му значение на национално и европейско ниво.

Сподели публикацията