Slide
Slide

София. Уникална за България атракция с над 170 светещи инсталации на любими животни, цветя, дървета, футуристични форми отвори врати в парк „Възраждане“ в София. Посетителите ще могат да я разгледат до 28 февруари 2023 г., съобщават организаторите.

Снимки Coco Agency

Приказният парк „WinterLand” пренася посетителите в традициите на посрещането на китайската нова година и красотата на светещите фенери. Така София се присъединява към редица градове по света като Ню Йорк, Лондон, Берлин, Хонг Конг и много други, които домакинстват фестивали на китайските фенери с впечатляващи светещи скулптури.

Изложбата „WinterLand“ е създадена от собствениците на Coco Agency, съвместно с експерти-дизайнери и инженери от Китай, за да пресъздаде вълшебството на светещите фенери във всяко кътче на земята.

В “WinterLand” приказките оживяват. Паркът разкрива свят на светещи тигри насред джунглата, подскачащи над водата делфини, бебе-слонче в реални размери, розови фламинги, градина с гигантски плодове в пъстри цветове и любими герои на децата.

Компанията организира изложби навсякъде по света, което дава възможност на хората да се докоснат до красотата на китайските традиции.

Светещите инсталации са създадени с LED-светлини, за да консумират минимално количество енергия.

„WinterLand“ работи всеки ден, от 14:00 до 22:00 часа. Билети за посещение могат да бъдат закупени на мястото на изложбата. Цените за възрастни са 15 лв., а за деца от 3 до 18 г. и пенсионери – 13 лева. Предлага се и семеен билет за вход на двама възрастни и две деца, който струва 50 лева. Деца до 2 г. влизат безплатно.

Ледената пързалка в парк „Възраждане“ в „Зона Б – 5“ също посреща любителите на зимните кънки. Пързалката е част от съоръженията на открития многофункционален спортен комплекс на „Спортна София“ с площ от 800 кв. м. и капацитет до 100 ползватели едновременно. За любителите на карането на кънки от всички възрастови групи ледената пързалка предлага прекрасни условия за пързаляне, в открита паркова среда, както и чудесни възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

Освен светещите инсталации в парк „Възраждане“, има и ледена пързалка за любителите на зимните спортове, съобщава БТА. Днес тя е затворена, но от утре отново приема посетители с работно време от 10:00 до 21:30 часа. Пързалката е обезпечена с кънки и предлага начално обучение на деца и начинаещи в спортовете хокей на лед и фигурно пързаляне.

Сподели публикацията