© LCC Wien /Leo Hagen
Slide
Slide

Стартът на традиционното Новогодишно бягане във Виена е в 11 часа на 31 декември пред сградата на Виенския университет.

Виена. Всяка година спортисти и хора, за които бягането е просто хоби, участват в традиционното Новогодишно бягане във Виена. Много от участниците ще бъдат облечени в различни костюми, а жури ще избере най-интересните от тях. На пробега са добре дошли и пешеходци, които могат да се включат в частта Скандинавско ходене.

46-ото Новогодишно бягане, както всяка година досега, преминава по може би най-известната виенска улица, Рингщрасе, която опасва историческия център на града. По време на пробега участниците в състезанието по 5-километровото трасе ще могат да се насладят на гледката към най-красивите сгради на имперския град, сред които са като Хофбург, Парламента на Австрия, Виенската Щатсопера, Музея на история на изкуствата и Природонаучния музей, Виенското кметство, Виенският университет и много други.

© LCC Wien /Leo Hagen

Независимо, че по-голяма част от сградите са планирани и построени в един и същи период, архитектурата е много различна. Тази смесица от архитектурни стилове често е наричана „рингщрасенстил“. Строителството на булеварда започва през декември 1857 г. по време на управлението на император Франц Йозеф I. Той е планиран много мащабно, оставяйки достатъчно място за дървета и монументални сгради.

Състезанието започва на 31 декември от 11 часа и ще продължи до 12.30 часа, така че всички участници ще имат достатъчно време да си починат преди посрещането на Новата година.

Прессъобщение на Ойроком-ПР София,
част от мрежата за международни връзки на Община Виена

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA