Генуа/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Генуа. В италианския град Генуа бе омесена най-голямата фокача в света. Поводът за изработването на този типичен плосък хляб, бе най-големия круизен кораб MSC World Europa с 22 палуби, 333 метра дължина и 47 метра ширина, и с над 2600 каюти, който акостира на пристанището.

Най-дългата фокача на света от 352 метра дължина, с тегло над 1 тон и равносилна на 16 000 порции, бе омесена от 14 генуезки хлебари, съобщи БНР.

Снимка Umberto Masone

Това предизвика уникален гастрономически фестивал в центъра на Генуа, където тя бе раздадена на туристи и не само на жители на града. Те бяха обслужвани от студенти на местни хотелски школи.

По принцип, парче фокача е с цена едно евро, но порциите от рекордната фокача бяха безплатни като се приемаха оферти с благотворителна цел.

Фокачата на Генуа е една от най-вкусните и е популярна не само в област Лигурия на Апенините.

Инициативата да бъде прославена още повече е на кметството, областната управа и на компанията за круизни кораби MSC, за които основното пристанище е Генуа.

Кметът на града Марко Бучи определи събитието като „уникално шоу“, нарече генуезката фокача „велик герой“, наследство, което трябва да се запази и направи известно на света“.

За управителя на област Лигурия Джовани Тоти,  тя е връзката на града с морето и света.

CruiseGuru с удоволствие представя круизите на MSC World Europa в България, а от специалните цени може да се възползвате като се свържете с Вашия туристически агент.

Сподели публикацията