Акциите на онлайн платформата за краткосрочни наеми Airbnb паднаха с 5% в петък, след като онлайн издание публикува независим доклад, в който са описани неприятни случки на туристи, използвали услугите на платформата.

В доклада на The Bear Cave се споменава за различни инциденти, които са преживяли гостите, отседнали в индивидуално управляваните места, съобщава Economic.bg. Пример за такива са посещение от домакина за изненадващо почистване на помещенията, както и анулиране на резервацията в последния момент. Гостите се оплакват и от скрити камери в баните и спалните на апартаментите.

Към този момент няма официален отговор от страна на Airbnb, пише Reuters.

Всичко това се случва на фона на увеличени с 40 на сто приходи на платформата през 2022 г. Всъщност изминалата година е и най-успешната за базираната в Сан Франциско компания, която отчете 16% увеличение на активните обяви през четвъртото тримесечие на 2022 г. спрямо същия период на 2021 г. Резервираните нощувки през платформата пък са нараснали с 20% на годишна база.

Миналия месец в канадския град Монреал избухна пожар в сграда, в която има апартаменти както за дългосрочно пребиваване, така и такива, които се отдават за кратко през платформата. След инцидента властите на града обявиха, че апартаменти за краткосрочно отдаване не трябва да се предлагат в жилищни сгради с постоянни обитатели.

В момента съществува и тенденция някои от най-добрите професионални домакини, работещи с компанията, да премахват своите предложения от Airbnb и да създават свои собствени сайтове за резервации, предлагащи по-изгодни сделки, посочва Reuters.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA