Slide
Slide

Пафос. „Умни“ интерактивни табели и специални цифрови приложения ще помагат на туристите в района на Пафос, една от най-популярните летни дестинации в Кипър, съобщи БНР. Това са част от инициативите, които започнаха да се реализират в рамките на мандата на града като „Европейска столица на интелигентния туризъм за 2023 г.“.

За първото, пилотно цифрово приложение, бе избрано известно хилядолетно дърво, природен паметник в село Симу в област Пафос, за което се твърди, че е най-старото в Кипър.

Цифровият формат включва богат снимков материал на 14-метровото дърво, видео и 360-градусова обиколка на района, съобщиха от Компанията за развитие и насърчаване на туризма в Пафос, която в сътрудничество с Отдела по горите разработи приложението.

Статичните информационни табели са заменени с интерактивни табели от ново поколение. Чрез QR-код всеки турист може да получи информация на предпочитания от него език за вековното дърво и горите в района.

В най-скоро време ще бъдат инсталирани още 18 „интелигентни“ табели за забележителности в областта, а в следващата фаза са предвидени още 20.

Дигитализирането на информацията за паметници на историята, архитектурата, културата и природата по западното крайбрежие на Кипър надгражда туристическото изживяване и превръща областта в новаторска интелигентна дестинация, заявиха от туристическия борд на Пафос.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA