Slide
Slide

Охрид. Охридското езеро, селските райони и националните паркове, които са извън града, са най-привлекателни за авантюристите. Гмуркане в Залива на костите, колоездене и туризъм по Галичица (Галичица е планина в югозападната част на Северна Македония и в Източна Албания, която се издига като хребет между Охридското и Преспанското езера), парапланеризъм, ветроходство и каяк във водите на Охридското езеро са само част от това, което основният туристически център предлага, за да привлече възможно най-много туристи през цялата година.

Активните туристически потоци, преминаващи през Охрид, създават възможност за лесно свързване с преживяванията в по-слабо развитите близки райони. Близостта на Национален парк Галичица предлага много възможности за дейности на открито, които могат да бъдат свързани с развитите атракции в и около Охрид.

Наличието на външна инфраструктура около Охридското езеро, маркировките и пътеките в Национален парк „Галичица“, някои от които са наскоро разработени, създават възможности за дейности на открито в самия район. Колоезденето и пешеходният туризъм в планината Галичица предлагат уникална възможност за разглеждане на двете езера Преспа и Охрид.

В своите дълбоки долини и стръмни склонове,

Галичица предлага отдих за любителите на природата, предизвикателства за планинарите и маркирани пътеки за велосипедистите.

Лодките за гмуркане предоставят на туристите уникални преживявания на дъното на Охридското езеро. Туристите, които се гмуркат в археологическия обект Bay of Bones, се запознават с праисторията на местността, научават нови неща и имат възможност да се снимат до значими артефакти, които се намират на дъното на езерото.

Гмуркачите имат възможност да минат под дървените къщи, на шест метра дълбочина да видят сладководни раци, могат да срещнат змиорки и различни черупки и охлюви. На дълбочина от 40 метра ще имат възможност да срещнат колонии от ендемичната кръгла гъба (Ochridaspongia rotunda).

Гостите на Охрид се наслаждават на магията на ветроходството

Каякът е идеален спорт за летните дни, забавен и полезен за здравето и почивката. Каякът е спортно-развлекателна дисциплина, която изисква всеотдайност и постоянство.

Люпчо Яневски: Северна Македония има ясни цели за развитието на туризма си – той не е спринт, а дълъг маратон в динамично време

Това е страхотен спорт за тези, които обичат забавлението, водата и адреналина. Една от най-добрите дестинации на открито в Северна Македония е Охридското езеро, което предоставя незабравимо изживяване с каяк.

Ветроходството също е доста атрактивно за жителите и гостите на Охрид

Плаването с платноходки по бялото украшение на Охридското езеро е незабравимо изживяване и приключение с гледка към старата част на града и непокътнатата природа от другата страна, която се простира до няколко малки, но красиви плажа.

Най-лесният начин да усетите магията на летенето е парапланеризмът. Географските особености на страната ни предоставят отлични условия за този спорт и атракция.

Полетите не са само за пристрастяване към адреналина, но и за тези, които искат д докоснат небето. Те са възможност за всеки турист да се рее във въздуха, пътувайки като в сън. Подобни инициативи за въвеждане на нови активни форми на туризъм обогатяват опита на туристите, насърчават ги да остават по-дълго и да харчат повече в дестинацията, което ще повлияе положително върху подобряването на местния икономически растеж в дългосрочен план.

Преоткрийте природните богатства и красивите преживявания в Северна Македония!

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA