Slide
Slide

Атина. Известен с естествената си красота плаж на гръцкия остров Закинтос затваря за плажуващите поради опасност от свличане на скална маса, предаде БТА, цитирайки АНА-МПА. Хилядите туристи, които посещават района, ще могат да се възхищават на плажа Навагио само от разстояние, на борда на кораб.

Това се посочва в решение на пристанищните власти на Закинтос, публикувано в гръцкия Държавен вестник. В решението се посочват границите на безопасното приближаване към залива с оглед на защитата на човешкия живот и опазването на реда и сигурността, а оттам и на общия обществен интерес по време на туристическия сезон.

Внимавайте, когато резервирате онлайн почивката си в Гърция

В решението се отбелязва също, че навлизането в границите на безопасната морска зона ще се извършва от северния край към южния, като максималното време за преминаване през определената безопасна морска зона ще е от 08:00 часа до 15:30.

Името на плажната ивица, някога наричана Ай Йоргос, означава „корабокрушение“ и идва от останките на кораб върху пясъка, които са сред известните атракции на острова.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA