Ню Йорк. Нискотарифната американска авиокомпания „Джетблу“ (JetBlue) започва през лятото да извършва полети от Ню Йорк до Амстердам, след като нидерландски съд блокира опита да правителството да ограничи излитанията и кацанията от летище „Схипхол“, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

В момента компанията лети до Лондон, а през юни ще започне да извършва полети и до Париж. Полетите до Амстердам ще изправят „Джетблу“ в пряко съперничество с „Делта еърлайнс“ (Delta Air Lines) и Ка Ел Ем (KLM).

Българин посети 200 пъти Акропола за година

„Този маршрут отдавна се нуждае от повече конкуренция“, заяви главният изпълнителен директор на авиокомпанията Робин Хейъс. „Джетблу“ планира на по-късен етап и полети от Бостън до Амстердам.

Засега авиокомпанията си е осигурила само временни слотове за „Схипхол“ през лятото, но решението на съда й дава увереност, че те ще станат постоянни.

За разлика от другите компании, които извършват презатлантически полети с големи самолети, „Джетблу“ използва по-малките модели А321 на „Еърбъс“ (Airbus), за да намали разходите.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA