Берлин. Специална презентация със заглавие “Открийте България чрез нейните вина – любов от първа глътка”, посветена на успешната комбинация между културен туризъм, вино и балнеолечение и СПА, беше представена от д-р Даниела Стоева, член на УС на Европейския комитет на асоциациите на туристическите агенти (ЕCТАА) и заместник-председател на АБТТА.

Това стана по време на прием на тема “Българският здравен туризъм”, който се проведе в Българския културен институт в Берлин. Събитието бе организирано от Българския съюз за балнеология и СПА (BUBSPA) и ГБИТК.

“Комбинацията между музикални фестивали, бавен туризъм, пътешествие с влак, СПА и уелнес туризъм, в съчетание с елементите на винената култура и посещения на винарни сред красива и спокойна природа са успешната формула за привличане на изкушени пътешественици и развиване на нишов туризъм”, според Даниела Стоева.

В залата присъстваха представители на близо 10 държави, сред тях Исландия, която е единствената европейска страна с повече минерални извори от България, представители на Румъния, Чехия, Франция, Унгария и др.

Чила Мезоси (вдясно) от ЕСПА представи предимствата на България като СПА дестинация

ГБИТК и BUBSPA представиха пред бизнеса в Германия възможностите на България като дестинация за здравен туризъм

Припомняме ви, че във вечерта, посветена на страната ни и възможностите за специализиран балнео, СПА и уелнес туризъм, взеха участие министър Илин Димитров, българският посланик в Германия Н. Пр. Елена Шекерлетова, Тиери Дюбоа, президент на Европейската СПА Асоциация, Кармен Щрук, заместник-председател и основен представител за Германия на ГБИТК и символичният домакин на вечерта Сийка Кацарова, председател на Българския съюз за балнеология и СПА, които приветстваха гостите на специалното събитие.

“Един лев, похарчен за превенция, спестява 7 за лечение”, припомни министър Димитров и подчерта, че България разполага с огромни природни богатства и разнообразен комбиниран туристически продукт. Кармен Щрук направи презентация, в която изтъкна предимствата на България и здравния туризъм, който страната ни предлага. Тя посочи, че сме на второ място в Европа с над 600 минерални извора, имаме вкусна кухня с типични ястия и качествено вино. Кармен Щрук подчерта, че над 17 години България е сред дестинациите с най-добрите практики и богати възможности за лечение на широк спектър от здравословни проблеми.

Бяха представени основните морски и планински СПА курорти, които предлагат минерални води и разнообразие от съпътстващи атракции – от културни събития и фестивали до природни забележителности и културно-исторически и археологически артефакти.

Целта на събитието бе да допринесе за позиционирането и утвърждаването на имиджа на България в Германия като дестинация за здравен туризъм, както и да подобри маркетирането й на международните пазари.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA