Василис Кикилиас
Slide
Slide

Атина. 47-годишният Василис Кикилиас, който бе министър на здравеопазването, е новият министър на туризма на Гърция. От днес той заменя на този пост Хари Теохарис.

Василис Кикилиас и Хари Теохарис

Василис Кикилиас e роден на 15 май 1974 г. в Атина. Той е бивш професионален баскетболист, който е играл за отборите на Panionios B.C., Ionikos Nikaias B.C., AEK B.C., Apollon Patras B.C. и националния отбор на Гърция. През 2006 година е избран за общински съветник в Атина. Народен представител става през 2012 г. От 10 юни 2014 г. до 27 януари 2015 г. той е министър на обществения ред и гражданската защита в кабинета на Антонис Самарас. Кикилиас беше говорител на партията от 18 ноември 2016 г. до 9 октомври 2017 г., а от 9 юли 2019 г. до 31 август 2021 г., заемаше поста здравен министър в кабинета на Кириакос Мицотакис. Кикилиас ще бъде заменен в Министерството на здравеопазването от Танасис (Танос) Плеврис.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис направи промени в правителството си днес след вълна от критики за начина, по който то се справи с горските пожари през август и с пандемията. Днес той представи новия си кабинет.

„Заедно с Василис Кикилиас бяхме на първа линия в безпрецедентна криза. Признавам, че не е лесно емоционално да напуснеш Министерството на туризма днес. Лично аз изпитвам благодарност, чест, но и гордост. От една страна, защото премиерът Кириакос Мицотакис ме подкрепи със своята увереност в най -трудните часове, през които гръцкият туризъм е преминал. Горд съм, че индустрията се справя толкова добре – въпреки че пандемията все още обсажда човечеството. Моят дълг беше да предам министерството в по -добро състояние, отколкото го получих. Веднага след като встъпихме в длъжност, през 2019 г., моите колеги и аз се ангажирахме със задачата да приложим различна визия за гръцкия туризъм. Поставихме си дългосрочни цели и се стремяхме да изградим основите на здравословно, напълно модерно развитие по отношение на устойчивостта“, заяви Хари Теохарис. Той припомни законодателните промени, които екипът му инициира, както и постиженията, които страната му постигна през последните две години.

Хари Теохарис пред Bgtourism.bg: Фокусираме се върху безопасността и здравето на хората! Достъпът на Гърция до ресурсите на Фонда за възстановяване е значителен успех

„Днес имам честта да оставя на Василис Кикилиас нещо наистина ценно: марката Гърция, която е по -силна от всякога. Страдахме и работихме за това, с всяка частица сила, която можехме да имаме в себе си. Сигурен съм, че ще продължите със същия дух на безкористно предлагане, със същата страст“, добави Теохарис.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията