Slide
Slide

София. България участва в най-голямото изложение за конгресен и бизнес туризъм в Европа IMEX. След две години прекъсване събитието отново се провежда на живо във  Франкфурт в периода 31 май до 2 юни 2022 г.

България разполага с отлична суперструктура за привличане и организиране на международни събития, а в комбинация със стратегическата си локация, има неуспорими аргументи да развива приоритетно MICE туризма като перспективен вид туризъм.

Министър Проданов в Германия: България е сигурна държава с качествен туристически продукт и на добра цена

Българският информационен щанд е с площ от 50 кв. м. Участници от България са туроператорите „Меркурий-97“ ЕООД и „Травъл Тайм България“ ЕООД, Столична Община ОП „Туризъм“, „Сити Хотел Мениджмънт“ ЕАД и Сдружение „Български конгресно бюро – БКБ“.

Министерство на туризма извърши плащане по втори отчетен период по Програмата за ползване на хуманитарна помощ

Изложението, предназначено само за професионалисти от туристическата индустрия, събира повече от 2500 изложители от над 150 страни, което го прави най-голямото изложение в Европа, специализирано в областта на конферентния, конгресния и бизнес туризъм.

Съпътстващата програма на изложението включва повече от 150 събития – дискусии по актуални теми, семинари с участието на някои от най-добрите експерти в индустрията.

Очакванията на експертите са, че изборът на дестинация за всяко едно инсентив пътуване, конференция или конгрес ще се определя в най-голяма степен не от цената, а от изграденото доверие към дестинацията – доверие, което може да се постигне чрез съвместни координирани усилия на Министерство на туризма, общини, конгресно бюро, частен бизнес.

Като ключова тенденция се очертава и начинът, по който всяко събитие следва да се маркетира.

Идеята, концепцията, преживяването изместват на по-заден логистиката, настаняването, обзавеждането на залите – нараства търсенето към специалните места за събития, а организаторите на събития се превръщат в дизайнери на събития.

Сподели публикацията