Slide
Slide

Кайро. „Останете в безопасност“, „Стойте у дома“ и „Благодаря на тези, които ни пазят“ – тези надписи пробляснаха в сини и зелени светлини върху осветената Голяма египетска пирамида снощи. Посланията бяха насочени за единство и солидарност с онези, които се борят срещу разпространението на корановируса по света.

Министърът на туризма и антиките в Египет Халед ал Анани посочи, че туристическият сектор е една от най-засегнатите индустрии, но здравеопазването е приоритет за всяка нация. Надписите над световноизвестната извисяваща се структура на платото Гиза, югозападно от столицата Кайро, бяха насочени към всички жители на планетата с пожелание да бъдат здрави.

656 случая на COVID-19 са регистрирани в Египет. Страната отбелязва и 41 смъртни случая. 150 души са излекувани. Египет извърши мащабна дезинфекция на археологически обекти, музеи и други обекти в цялата страна. Заедно с това бяха наложени строги мерки за социално дистанциране, за да се намали рискът от заразяване сред 100-те милиона жители на страната. Туристическите и религиозните обекти са затворени, училищата са затворени, а въздушният трафик е спрян, съобщава БГНЕС. Властите също така обявиха полицейски час през нощта и заплашиха с наказания, включително глоби и дори затвор за нарушаването на мерките.

В понеделник министерството на вътрешните работи заяви, че стотици са арестувани за нарушаване на заповедите на полицията. Световната здравна организация оцени отговора на Египет на пандемията като „силен и адаптиран към ситуацията“. Но СЗО призова най-населената арабска държава в света да увеличи болничните ресурси, за да се подготви по-добре за потенциално по-широко разпространение на коронавируса. 

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията