Slide
Slide

Лондон. Общо 105 забележителни концепции на авиокомпании от 21 държави са номинирани за престижните награди Crystal Cabin Awards, които са наречени Оскарите за дизайнери на самолетни кабини. Отличията ще бъдат връчени през март, съобщава Daily Mail. Най-добрите иновации в авиоиндустрията включват кабина в стил кафе, седалки които позволяват на пътниците да стоят един срещу друг и така пътуването да преминава по-приятно. Други идеи дават възможност на пасажерите максимално да се доближат до своето работно място и да използват пътуването си като отметнат своите бизнес задачи.

В различните 8 категории ще се състезават авиокомпаниите, свързани с развиване на концепцията за по-зелена кабина, здраве, безопасност и околна среда, забавление и комуникации по време на полетите.

Най-голям потенциал за статуетка има тази на Дубайските авиационни проекти (DAEP), които предлагат прибираща се самолетна кабина, която ще позволи да се вмъкват цели стаи, от ресторанти до бани, по време на наземно обслужване.

Габриела Тодорова

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията