Slide
Slide

Брашов. Най-богатият човек на света, Илон Мъск, основател на Tesla и вече собственик на Twitter, е наел за частен купон, замъка на Дракула намиращ се в село Бран до Брашов, съобщават румънските медии.

Сред гостите може да са актрисите Анджелина Джоли и Джулия Сандстрьом, както и друг милиардер – Питър Тийл, основател на Pay Pal, съобщават партньорите на Bgtourism.bg в Румъния MyRo.Biz. Някои от гостите вече са кацнали на летище Отопени в Букурещ и пътуват с хеликоптери до замъка.

Партито ще е в неделя, на 31.10 вечерта, когато по американска традиция се празнува Хелоуин.

Около цялото събитие витае мистерия, но румънските медии потвърдиха, че гостите на милиардера ще бъдат настанени в луксозна вила около Брашов. Също така, има информация, че за частен имот намиращ се в района на село Бран е било издадено разрешително за кацане на няколко частни хеликоптeрa,  които са возили тази вечер гостите от луксозен хотел в Букурещ до района на замъка.

Самият Илон Мъск се очаква да пристигне в неделя, съгласно вестник Либертатя.

Илън Мъск за първи път тази година оглави световната класация на „Форбс“ за най-богатия човек в света, изпреварвайки Джеф Безос. По данни на изданието, към днешна дата състоянието на Мъск се оценява на 219 млрд. долара.

Сподели публикацията