В храма „Света София“ в Истанбул ще бъде извършен голям ремонт

Истанбул. През май т.г. Турция е посрещала по 150 000 туристи дневно, съобщи днес турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой, цитиран от държавната телевизия TRT-Haber. Той отбеляза, че средно по 50 хиляди туристи дневно пристигат в Истанбул, а само вчера в Анталия са страната е посрещнала 60 000 туристи.

Турция запазва целта си през 2022 г. да приеме 42 милиона туристи и да реализира приход в размер на 35 милиарда долара.

Без маски в самолетите на „Търкиш еърлайнс“ и в транспортните средства в Турция

Ерсой подчерта, че поради геополитическото положение на Турция е необходимо страната да бъде подготвена за икономически кризи, които могат да възникнат по всяко време, и посочи, че най-ефективният начин за справяне с този процес в туризма е пазарното разнообразие.

България и Турция работят активно за по-бързото преминаване през граничните пунктове

Министърът заяви още, че през м.г. уеб страницата goturkiye.com, която бе създадена с цел да популяризира туризма на Турция, е регистрирала 80 милиона кликвания, а целта през тази година е сайтът да отбележи 200 милиона кликвания.

Красимира Стоянова, „Албена тур“: Сега е моментът да рекламираме в Турция – ще съживим по-бързо туризма си и ще привлечем повече гости

Турските власти планират да извършат голям ремонт в храма „Света София“ в Истанбул, добави Ерсой. Той припомни, че основен ремонт на храма е бил направен през 30-те и 60-те години на миналия век. Припомняме Ви, че преди 2 години храмът „Света София“ бе превърнат отново в джамия след решение на Висшия административен съд на Турция, който одобри предложението на президента Реджеп Ердоган „Света София“ отново да стане джамия.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA