Slide
Slide

В храма „Света София“ в Истанбул ще бъде извършен голям ремонт

Истанбул. През май т.г. Турция е посрещала по 150 000 туристи дневно, съобщи днес турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой, цитиран от държавната телевизия TRT-Haber. Той отбеляза, че средно по 50 хиляди туристи дневно пристигат в Истанбул, а само вчера в Анталия са страната е посрещнала 60 000 туристи.

Турция запазва целта си през 2022 г. да приеме 42 милиона туристи и да реализира приход в размер на 35 милиарда долара.

Без маски в самолетите на „Търкиш еърлайнс“ и в транспортните средства в Турция

Ерсой подчерта, че поради геополитическото положение на Турция е необходимо страната да бъде подготвена за икономически кризи, които могат да възникнат по всяко време, и посочи, че най-ефективният начин за справяне с този процес в туризма е пазарното разнообразие.

България и Турция работят активно за по-бързото преминаване през граничните пунктове

Министърът заяви още, че през м.г. уеб страницата goturkiye.com, която бе създадена с цел да популяризира туризма на Турция, е регистрирала 80 милиона кликвания, а целта през тази година е сайтът да отбележи 200 милиона кликвания.

Красимира Стоянова, „Албена тур“: Сега е моментът да рекламираме в Турция – ще съживим по-бързо туризма си и ще привлечем повече гости

Турските власти планират да извършат голям ремонт в храма „Света София“ в Истанбул, добави Ерсой. Той припомни, че основен ремонт на храма е бил направен през 30-те и 60-те години на миналия век. Припомняме Ви, че преди 2 години храмът „Света София“ бе превърнат отново в джамия след решение на Висшия административен съд на Турция, който одобри предложението на президента Реджеп Ердоган „Света София“ отново да стане джамия.

Сподели публикацията