Превеза
Slide
Slide

Брюксел. Гръцкият плаж Монолити в Превеза оглави класацията за най-безопасните плажове в Европа на международната организация European Best Destinations Organization (EBD), която е под шапката на Европейската комисия. Ежегодно централата подрежда ТОП 50 на най-красивите плажове на Стария континент (м.г. България присъства с Болата), но тази пролет излезе с най-безопасните плажове в Европа това лято, което ще мине под знака на коронавируса. В ТОП 10 южните ни съседи имат още един плаж – Халикунас на Остров Корфу, който заема престижното пето място. И двете райски места са на Йонинско море и се радват на голям интерес сред българските туристи. Плажовете се намират на близо 350 км от българската граница, на малко повече от 4 часа с автомобил.

Вила Чинка в курорта Св. св. Константин и Елена – средиземноморски шик за ценители (снимки+видео)

Организаторите на класацията обявиха, че са подредили плажовете на база на няколко фактора. Първият от тях е най-малък брой заразени на глава от населението в съответния регион. Друг важен акцент е големина на плажната ивица, позволяваща максимална дистанция между туристите.

Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин в Слънчев бряг откри сезона с български туристи

Тези дестинации са в ТОП 10 и заради броят на частните вили, малки хотели, които също гарантират максимална социална дистанция, по-голяма дезинфекция. И не на последно място – наличие на болнични легла в близост, които могат да поемат спешни случаи на COVID-19 и не са били пренаселени по време на кризата със средно ниво на болнични легла на жител над средния за Европа. В престижната десетка има три плажа в Португалия, един в Малта, Полша, Германия Литва и Латвия.

RIU Hotels and Resorts започва поетапно да отваря хотелите си в България (снимки+видео)

ТОП 10 на безопасните плажове в Европа за лято 2020

1. Preveza, Greece

Плажът Монолити, основният плаж на Превеза, е дълъг 22 км (13 мили) и широк до 80 метра. Този плаж е най-дългият в Европа; със своите стотици хиляди квадратни метра (+ 1 500 000 м²) няма да се налага да се борите, за да намерите хубаво място, да оправите плажния си чадър и да прекарате релаксиращи дни на слънце; Плажът Монолити не е единственият в Превеза, разбира се, има и много други.

2. Comporta, Alentejo – Portugal

3. Hel Peninsula, Poland

4. Porto Santo Beach

Porto Santo – Madeira Islands – Portugal

5. Halikounas beach

Corfu – Greece

6.  Ghajn Tuffieha Beach 

Riviera bay beach – Malta

7. Meia Praia

Lagos – Algarve – Portugal

8. Jurmala beach, Latvia

9. Nida beach, Nida – Lithuania

10. Binz Beach

Binz – Rügen Island – Germany

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията