Агия Напа (Кипър), снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Никозия. Нова програма на правителството в Кипър за стимулиране на вътрешния туризъм чрез субсидиране на разходите за него започва от днес, съобщи БНР. В продължение на 3 месеца, до края на юли, постоянно живеещите в страната, включително българите, могат да почиват в хотели на острова на преференциални цени.

Почти 200 хотели, сред които и 5-звездни, ваканционни апартаменти, туристически селища, места за агротуризъм във всички райони на Кипър се включиха в програмата и предлагат лятна почивка при намалени цени, част от които се заплаща от държавата.
Определената максимална цена за двойна стая със закуска на вечер е 100 евро с ДДС, като хотелите обявиха и цени от 40-50 евро.
Държавата поема 20 евро от тази стойност.
Изискваният за преференциалните условия минимален престой е 3 нощувки, а максимално допустимият – 7.
За реализацията на програмата са предвидени 3 млн. евро, съобщиха от Министерството на туризма.
Новият план за субсидирана лятна почивка е част от стратегията на правителството за насърчаване на местния туризъм чрез предоставяне на отдих на достъпни цени.
Програмата е и част от мерките за подпомагане на хотелиерството, туризма и икономиката като цяло след коронавирусната криза и за компенсиране на въздействието върху тях от загубата на руския и украинския туристически пазари.
За всички българи, които се интересуват – подробности на този линк: https://www.visitcyprus.com/index.php/el/domestic-tourism-2022
Сподели публикацията