Slide
Slide

Берлин. Едно от най-големите туристически изложения в света – ITB Berlin, ще се проведе само като „виртуално събитие“ през март следващата година поради продължаващата пандемия на коронавируса, съобщиха организаторите. Дигиталното изложение ще се проведе от 9 до 12 март 2021 г.

Отмениха туристическите изложения в Лайпциг, Букурещ, Варшава и Щутгарт

„Пандемичната обстановка остава сложна. С дигиталното изложение даваме сигурност на изложителите. Разработихме алтернативна концепция, с която ние, като водещо световно туристическо изложение, можем отново да предложим на нашите партньори и клиенти – една надеждна платформа за глобални мрежи, бизнес и съдържание“, споделя ръководителят на ITB Берлин Дейвид Руец.

Нови по-строги мерки в Германия още от 2 ноември, хотелите няма да имат право да настаняват туристи

„Предвид всички обстоятелства Messe Berlin реши, че ITB Berlin и ITB Berlin Convention ще се проведат от 9 до 12 март 2021 г. в дигитална форма като чисто B2B търговски панаир и конференция. Подробна информация за пакетите на изложителите, билетите за търговски посетители и възможностите за спонсорство с обхват по целия свят ще бъде достъпна от 16 ноември“, съобщават организаторите, които от 1966 година срещат представителите на туристическата индустрия лице в лице, но за първи път това ще стане дигитално. Припомняме Ви, че през 2020 г. изложението в германската столица не се проведе заради Ковид-19. През ноември т.г. WTM в Лондон също ще организира изложението си дигитално. Организаторите на „Ваканция и СПА експо“ в София също са сред новаторите в световен план, като организират виртуално издание през ноември, като на този етап те се подготвят и за традиционното издание през февруари.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията