Slide
Slide

Бургас. Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас ще се превърне в своеобразна сцена за предстоящия Сладоледен фестивал. Райското кътче за всички любители на леденото изкушение може да се посети от 30 юли до 2 август 2020 г.

Посетителите ще открият там най-вкусните, интересни и екзотични сладоледи – огромно богатство от вкусове, аромати и цветове, произведени в България и цял свят.

Организаторите от Община Бургас ,Министерството на  труда и социалната политика и Пристанище Бургас са се погрижили за атрактивна фестивална програма с много игри, дегустации, демонстрационни работилнички за сладолед с майстор-готвачи.

Сладоледеното градче ще бъде официално открито в четвъртък следобед. На 31 юли сутрешната дегустационна среща ще бъде с екип на Българската национална телевизия, който ще приготвя мелби с различни  плодове и украса от бисквити, заливки и др. Привечер един от най-интересните професионални кулинари у нас, участник в „Master Chef“, шеф Николай Попов, ще приготви на място феерия от сладоледени изкушения.

В рамките на няколко часа той ще презентира как се приготвя класическа рецепта за сладолед с бургундска ванилия, изкушение от черен сладолед от манастирско кисело мляко с активен въглен и лайм, като част от гурме десерт под формата на тарталета с мус от бял шоколад, горски плодове и пудра от малини. За децата ще има приготвен на място специален комплимент от домашни фунийки със сорбе от къпина, а за възрастните диня с българско краве сирене, като динята ще бъде инфузирана с алкохолно питие.

В „сладоледеното градче“ ще бъдат разположени шатри за участие на бургаското джелато Pozzeti, Yellow cat gelato – град Поморие, Raffy ice cream, сладкарска верига „Роза“, сладоледен салон „Gelati“, сладоледи „Нестле“ и сладоледи „Cremona“.

Мястото за провеждане на фестивала е избрано специално заради удобното местоположение. Прогнозата за времето е изключително благоприятна за сладолед.

Фестивалът на сладоледа се осъществява в рамките на Сладоледения уикенд – част от програмата за тематични уикенди в Бургас.

Тук може да видите събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/581472069424090/

Програма:

30 юли /четвъртък/ 2020 г.

18:00 – 20:00/21:00 часа

Откриване на „Сладоледения уикенд“

Провеждане на забавни игри за деца и възрастни

Арт работилници

31 юли /петък/ 2020 г.

10:00 – 12:00 ч.

Приготвяне на сладоледени мелби с екип на БНТ

18:00 – 20:00/21:00 ч.

Сладоледена демонстрация с шеф Николай Попов

Арт работилници

* През целия ден сладоледеното градче е отворено за любителите на сладоледа

1 август /събота/ 2020 г.

10:00 – 12:00 ч.

Арт работилници

18:00 – 20:00/21:00 ч.

Арт работилници

*През целия ден сладоледеното градче е отворено за любители на сладоледа

2 август /неделя/ 2020 г.

10:00 – 14:00 ч. – сладоледеното градче е отворено за любители на сладоледа.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията