efBet
Bulgarian BG English EN German DE Russian RU
Visit Sandanski - СХРТ Сандански
Начало България Общинският парк-хотел „Кюстендил“ отива на концесия

Общинският парк-хотел „Кюстендил“ отива на концесия

Кюстендил. Общинските съветници в Кюстендил приеха решение за стартиране на процедура чрез пряко договаряне за приватизация на парк-хотел „Кюстендил“.

6-етажният комплекс с басейн е с площ от близо 16 хиляди квадратни метра. Докладната за стартиране на приватизационна оценка и за продажба на хотела е на кмета на областния град Петър Паунов. Процедурата донякъде е изненада съветниците, пише БНР.

Банкерът Атанас Гергинов от левицата коментира по време на заседанието, че докладната не е обсъждана в комисия. Паунов пък посочи, че към обекта вече има инвеститорски интерес.

Бившият хотел „Спорт палас“ беше реновиран за около 3 мил. лева и рeгистрира нарастваща посещаемост – особено по големите празници. От година в комплекса е вкарана и минерална вода за медицински процедури и рехабилитация. Малко странно, но хотелът се стопанисва от общинското звено „Ученическо хранене“, акцентират от общественото радио.

„Преди тази сграда беше една съборетина, сега има цена. Има интерес, а дали ще се случи продажба, не се знае“, посочи още кметът.

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA