Летище София, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. България въвежда от днес до края на април изискването пристигащите граждани да предоставят документ за отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус, проведен до 72 часа преди влизането в страната. Гражданите без такъв тест ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина.

Излезе заповедта на здравния министър, от 29 януари в България ще се влиза само с отрицателен PCR

Изключение от изискването се допуска за водачите на автобуси, извършващи международен превоз, водачите на товарни автомобили извършващи или приключващи международен превоз, екипажите на плавателни съдове и въздухоплавателни средства, пограничните работници и транзитно преминаващите през страната. Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване у нас и членовете на техните семейства, които не представят документа, се поставят по 10-дневна карантина, се казва в заповедта на здравния министър професор Костадин Ангелов:

„Що се касае за влизането на български граждани, които са излезли от страната и предстои да влязат обратно, тези хора ще бъдат поставени под карантина или ще им бъде извършена антигенен тест на влизане, или в рамките на 24 часа ще се извърши PCR тест и съответно при отрицателен резултат, карантината ще се вдигне“.

Ще се пътува! Отрицателен PCR или антигенен тест ще вдига карантината на българите при завръщането си в страната

Редът и условията за влизане, транзитно преминаване и престой в България се извършват съгласно заповедта на здравния министър от 26-и януари тази година за срока на удължаване на извънредната епидемична обстановка до 30-ти април. БНР

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията