Slide
Slide

София. Противоепидемичните мерки и нужното подпомагане от държавата ще бъдат обсъдени днес в икономическото министерство със собственици на заведения и представители на туристическия бизнес, съобщи БНР.

Туристическият сектор настоява за поредно преразглеждане на мярката 60/40 след позицията на Асоциацията на заведенията, че мярката подпомага само държавни предприятия, но не и частния бизнес. Йоан Младенов от Българското конгресно бюро даде пример и с конгресния туризъм.

„Представете си, ако вие в рамките на една година имате примерно 50 събития, които са планувани, шест месеца вие не функционирате и вие оставате с едни пет събития, които по стечение на обстоятелствата сте принудени да ги проведете в рамките на един месец, например месец юни. Поглеждайки юни, спрямо юни 2019 г., вие не попадате под обхвата на мерките за компенсация на бизнеса, защото нямате чак такъв огромен спад, но на годишна база спадът ви е огромен“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията