Атина. Поредица от нови мерки срещу вируса въвеждат в Гърция. Още два острова със задължителна маска навън. Изискването за тестове за влизане през Промахон остава до 11 септември, съобщи БНР.

Удължават се с още 14 дни всички мерки, наложени до сега. Ще се изисква отрицателен тест до 11 септември за влизащите през „Кулата -Промахон“.

Увеличават броя на тестваните пътници, пристигащи на гръцки летища. Спират се полетите от Барцелона, поради високо ниво на заразяемост в този район. Отпадат само тестовете за пристигащите в Гърция от Нидерландия.

Във вътрешността на старната, поради отново високи данни за заразени на ден, се въвеждат по-стриктни ограничителни мерки, включително и носене на маска навън, за островите Лесбос и Закинтос.
За Халкидики също се продължават настоящите ограничения с още две седмици.

Повечето носители на вируса са млади хора на възръст между 20 и 30 години, които са се завърнали от лятна почивка, съобщават лекарите.

В зависимост от района възможността за събиране на хора е 50 или 9 души.

Клиентите на заведения,които не спазват мерките се глобяват.

От 5 хиляди евро започва глобата за собственици на заведения, които не следят клиентите да са на безопасно разстояние, предупреждават от полицията.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA