Slide
Slide

София. Туроператори и агенции обявиха, че ще излязат на протест пред Министерството на туризма, защото според тях проблемите им се неглижират.

„Нашият протест не е политически, а е срещу неглижирането от институциите на проблемите, които имаме вече пет месеца“, каза в „Тази сутрин“ по bTV Павлина Илиева от обединение „Бъдеще за туризма“.

„Проблемите, които имаме, е, че работим с български граждани, които са си предплатили почивките и тези пари се намират вече в доставчици. Част от тези пари успяваме да върнем, но продължава голяма част от сумите да стоят в чужбина“, обясни тя.

Около 320 000 български граждани имат предплатени екскурзии и почивки от началото на годината за сезон 2020.

„През тези месеци имахме много трудна комуникация с Николина Ангелкова. Тя каза твърдо за туроператорите, които се занимават с изходящ туризъм, че няма да направи нищо с грешното разбиране, че изнасяме капитала в чужбина“, каза още Павлина Илиева.

Тя допълни, че обявените нови мерки от правителството засягат туроператорите, които работят входящ туризъм.

Павлина Илиева вече е провела среща с новия министър на туризма. По думите й тя има желание за работа.

„Имаме конкретни искания, които сме предложили на министър Николова. Браншът няма гаранционен фонд, който в тази обстановка щеше да работи както се случва в другите държави. При нас липсва и ликвидност. За нас не се вижда хоризонт за работа“, каза Илиева.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията