Slide
Slide

Албена. Тренировъчен обяд ще направят днес в ресторанта на хотел Калиакра в Албена. В курорта утре пристигат първите гости за сезона. Така всички мерки, които са начертани, ще бъдат проиграни. В сутрешния блок на bTV бе направена репетиция в очакване на туристите и показано как ще бъдат обслужвани от персонала.

Разстоянието между масите ще е метър и половина, а за всеки един турист е зареден индивидуален комплект с прибори, които ще ползва.

Христо Пенев – зам.директор „Експлоатация“ в Албена: „Днес е поредният учебен ден за нашия персонал. На всеки вход на ресторанта са монтирани дезинфектанти. Управителят на ресторанта или ОТЗ ще приканват всички гости преди да влязат в ресторанта да си дезинфекцират ръцете.

Нови дезинфектиращи продукти ще борят COVID-19 в българските хотели

Христо Пенев

Желателно е всички, които влизат в закритото помещение, да бъдат с маски. На самата блок маса са поставени специални прозрачни прегради, които няма да позволяват да има контакт между госта и храната, ще има персонално обслужване и сервиране.

Снимка bgtourism.bg

Гостът трябва да посочи какво си избира и ще бъде обслужен от нашия персонал. Може отгоре или отстрани да се подаде чинията, има необходимата дистанция.

Чадърите и шезлонгите ще бъдат по левче в Албена

Служителите ни работят с предпазни очила, маски, ръкавици. За нас е важно да предпазим здравето първо на персонала ни – той да е сигурен и обучен как да работи в среда за превенция на COVID-19, като по този начин ще бъдат предпазени и нашите гости – взети са всички мерки, които са препоръчани. Нормално е гостите да бъдат отговорни и да спазва дистанция. При посрещането им в хотела – ние ще ги информираме, отделно ще им напомняме за спазване на  физическата дистанция. На входа на хотела има пълната информация, която даваме на нашите гости. До 1 юни само навън ще се изхранват, а след 1 юни и вътре в залата. Ястията основно ще се приготвят пред гостите, всички чинии са зад паравани, така даваме допълнителна сигурност. След всяко хранене търговската зала основно ще се дезинфекцира“.

„Резервирай в България“: Албена въведе Priority Club, програмата ще осигурява ексклузивни преимущества, отстъпки и подаръци

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията