Берлин. Най-голямото туристическо изложение в света ITB Berlin, което трябваше да се проведе от 4 до 8 март, се отменя заради разпространението на китайския коронавирус. Първоначално организаторите въведоха допълнителни превантивни мерки, като забраниха изложителите и посетителите да се ръкуват, при кашлица – винаги да се слага ръка пред устата. Планирани бяха повече дозатори за дезинфекция на ръцете, както и по-често да бъдат почиствани тоалетните. Допълнително всички участници трябваше да попълнят декларации, в които да посочат дали са били наскоро в страни, засегнати от коронавируса или са имали контакт със заразени. Местното здравно министерство излезе с доклад, че не е препоръчително да се реализира мероприятие от такъв голям ранг, което да събере огромен брой хора на едно място (10 000 изложители от над 180 държави). По-рано бе отменено автоизложението в Женева през март, както и първото издание на туристическия фест Sofia Travel Fest на 7 март в столицата ни. Преди броени минути и организаторите на ITB Berlin отмениха туристическото изложение в германската столица, което има своята вече 54-годишна история, но за първи път се изправя пред такава ситуация. Следващото издание на ITB Berlin ще бъде от 10 до 14 март 2021 г.

Събитието „Здравен туризъм в България“, предвидено на 5 март от 12.00 ч. по време на ITB Berlin ще се състои на същата дата със същия начален час, но в Българския културен институт в Берлин – ул. Leipziger Strasse 114-115, съобщиха от Българския съюз по Балнеология и СПА туризъм.
В понеделник (02.03.) всички членове на Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще получат конкретна информация за събитието и потвърдилите присъствие туроператори, добавиха от организацията.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията