Slide
Slide

Берлин. България отбеляза Световния ден на туризма с Вечер на българския туризъм в Берлин. Събитието се състоя в навечерието на празника, на 26 септември и беше открито лично от посланика на Република България в Германия Елена Шекерлетова. По инициатива на Тихомир Патарински, аташе по туризма в Германия, България беше презентирана като дестинация за целогодишен туризъм на германския туристически пазар.
Особен акцент беше поставен върху алтернативните форми на туризъм: балнеология, пешеходни маршрути, обиколни пътувания, култура, голф и др. Черноморските дестинации също бяха представени с допълнителна информация за курортните комплекси, малките населени места и възможностите за културни маршрути в и около тях.

Събитието се реализира със съдействието на Българския културен институт в Берлин, който тази година отбелязва 60 години от своето основаване.

От българска страна участие в презентацията взеха и позиционираните в Германия представители на Германо-българската търговско-индустриална камара, Община Варна, к.к. Албена и др. Беше представена и информация за възможностите за активна почивка в България – здравен туризъм по линия на германските здравни каси и спортен туризъм – ски, тенис и голф.

От германска страна участие взеха специализирани медии в областта на туризма, както и представители на туристическия бизнес, работещи и имащи интерес към страната ни като туристическа дестинация, която развива множество форми на туризъм през цялата година и предлага качествен туристически продукт за германските туристи.

На вечерта на българския туризъм в Берлин беше организирана и презентация на традиционни български вина и специалитети.

 

Сподели публикацията