Слънчев бряг. Мощни лампи и физическа охрана ще има от този сезон Централния плаж в Слънчев бряг, съобщи БНР. Осветлението е монтирано по протежение на цялата ивица и осигурява перфектна видимост от край до край през нощта. Лампите са монтирани на високи пилони – по три осветителни тела на точка и нощем осветяват не само пясъка, но и част от морето и крайбрежната алея.

Изключително сме доволни, че успяхме да реализираме този проект. Осветлението, което вече функционира вечер осигурява не само реда и спокойствието, но и сигурността на туристите. Убедени сме, че то ще подпомогне превенцията и ще послужи като застраховка срещу опити за кражби или други набези„, коментираха от фирмата-концесионер.

Според стопаните, туристите ще могат да се разхождат по плажа и през нощта, без да имат никакви притеснения.  От десет дни по Централния плаж е назначена и жива охрана. Служителите по сигурността кръстосват пясъка и бдят за спокойствието на първите летовници. Заедно с тях за реда на ивицата следят и мобилни двойки спасители, които ще патрулират до края на месеца. От 1-ви юни спасителите застъпват на редовни смени и в пълен състав по вишките.  Те ще бъдат по местата си всеки ден от 8.00 до 18.00 часа.

На Централната ивица вече са поставени всички шезлонги и чадъри.

„В курорта има вече туристи и ние предсрочно сме осигурили всички условия за техния комфорт и сигурност. Плажът е изряден, медицинският пункт вече е оборудван, пясъкът е обезпаразитен и почистен, а след около седмица поетапно ще заработят и морските атракциони„, коментираха от управата на плажа.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA