Сандански

Сандански. От туристическия бранш тази година отчитат тази година увеличение на българските посетители, които са избрали да прекарат празниците в Сандански. Градът е предпочитана дестинация заради топлия климат и минералните басейни, които предлагат по-големите хотели.

Легловата база, с която разполагат хотелите в Сандански е около 6000 места, като повечето резервации за Великден са направени още в края на миналата година, съобщава БНТ. Пакетите, които се предлагат включват три или четири нощувки.

Георги Митрев – мениджър на хотел: Част от хотелите предлагат празничен великденски обяд, други пък залагат на занимания за деца, като боядисване на яйца или правене на козунаци.

Гръцките туристи са по-малко тази година, но пък се увелича броят на резервациите, направени от македонци.

Георги Митрев – мениджър на хотел: Голяма част от туристите които очакваме са българи, предимно от София, Пловдив и от морето. Имаме гости от Македония и Гърция.

От хотелиерския бранш казаха, че туристите имат все по-големи изисквания към обслужването. Най-вече държат на добрата храна и чистотата в хотелите.

Иван: Предпочитаме нашата България, ние се прибираме от чужбина и си харесваме нашата страна и искаме да бъдем на празника с приятели и близки.

От туристическия бранш в южния град казаха, че хотелите вече са заети и за абитуриентските балове през май месец.

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA