Slide
Slide

Брайтън. Най-старият работещ аквариум в света, открит през 1872 година в Брайтън, ще отвори новата си атракция „Ден и нощ“ на 25 май 2019 г. Инвестицията за нея е в размер на 2,7 милиона паунда. Това ще даде възможност на посетителите за първи път да видят морски създания в дневна и нощна среда. За атракцията ще бъдат необходими 700 000 литра вода, които ще бъдат изпомпани от лагуната на Хоув.

В новата забележителност ще има огромен тунел, през който гостите ще могат да се разхождат, като морските същества плуват навсякъде около тях.
Разходката започва в среда на „дневна светлина“, преди светлината да се промени в „нощна“, докато се разхождат по тунела. Тъй като морските създания се държат по различен начин в дневна и нощна среда, функцията ще позволи на посетителите да видят 24-часовия живот в океана.

Петметровият екран ще позволи на гостите да видят океана през „деня“ и могат да забележат видове като Butterfly Fish, Clown Triggerfish и Sweetlips.
И когато влязат в „нощната“ зона, ще могат да видят сестри акули и ескалира, които ще излязат заедно с биолуминесцентни корали, които светят в тъмното.

Не само това, но най-старите морски костенурки в плен в Обединеното кралство – 80-годишният Лулу и Гъливер – също ще се върнат към новия експонат.
Гостите ще могат да научат повече за живота на животните, включително за опазването и глобалното затопляне, както и да слушат разговорите на морските биолози на всеки час.
Любителите на селфи могат да правят снимки и до гигантски фрески Lion Fish.

Светлана Михайлова

Сподели публикацията