Slide
Slide

Schauinsland-Reisen отмени традиционното си парти на ITB заради коронавируса

Берлин. Панаирният център в Берлин наложи строги нови правила за участие в ITB Берлин през следващата седмица, тъй като бързото разпространение на вируса Covid-19 в световен мащаб сериозно удари световната индустрия за пътувания и туризъм и вече подтикна някои изложители да се оттеглят.

Шест изложители от Китай досега са отменили участието си в най-големия световен туристически панаир към момента на написването. Това обаче е малко, като се има предвид, че през тази година около 10 000 дестинации, доставчици, организации и компании ще представят своите туристически продукти в залите в Берлин.

Германският туроператор Schauinsland-Reisen обаче отмени традиционното си парти на ITB, насрочено за петък 6 март, с оглед на ситуацията.

ITB „ще се проведе по график“

Messe Berlin вече подчерта в понеделник, че ITB Berlin определено ще се проведе по график от сряда, 4 март до неделя, 8 март. На изложението миналата година присъстваха около 160 000 посетители, включително 113 500 търговски посетители от цял ​​свят, съобщава fvw.

Днес организаторът на туристическото изложение издаде подробна актуализация на свързаните със здравето изисквания към изложителите въз основа на инструкции на берлинските органи за обществено здраве. Сега всички изложители трябва да попълнят декларация, което е условие за достъп до изложбените площи и служи за идентифициране на лица, принадлежащи към рискова група Covid-19.

„Всеки, който принадлежи към рисковата група или откаже да попълни декларацията, няма да бъде допуснат до ITB Berlin“, ясно заяви Месе Берлин.

Тази „рискова група“ обхваща хора, които са останали в една от различните дефинирани „рискови зони в рамките на последните 14 дни. Този списък понастоящем включва райони на Китай (провинция Хубей, включително Ухан, и градовете Венчжоу, Ханджоу, Нинбо, Тайчжоу в провинция Чжецзян), Иран (провинция Кум), Италия (провинция Лоди и Во в провинция Падуа) и Южна Корея (Геонгсангбукдо).

Рисковата група обхваща също хора, които през последните 14 дни са имали контакт с лица, които са тествали положително за инфекция със SARS-CoV-2, и хора с някакви признаци на типични симптоми, т.е. висока температура, кашлица или затруднено дишане.

Messe Berlin подчерта: „Това е предпазна мярка с цел защита на участниците в ITB Berlin и обществеността като цяло. Безопасността и здравето на всички посетители и изложители в ITB Berlin са от първостепенно значение. Организаторите следват инструкциите на съответните органи за обществено здраве, за да гарантират това. “

Освен това по време на шоуто ще останат в сила специални мерки за почистване и дезинфекция и всички участници в ITB се призовават да спазват хигиенни мерки, препоръчани от експертите от германския институт Робърт Кох: редовно и щателно измиване на ръцете, както и избягване на кашлица, кихане и ръкува.

Случаи с коронавирус в круизни кораби и хотели

Новият коронавирус Covid-19 вече е засегнал сериозно световната туристическа индустрия, включително и огнища на круизни кораби в Азия през последните две седмици. Авиокомпаниите отмениха повечето от полетите си в Китай, Венецианският карнавал трябваше да бъде съкратен след избухването на заразата в Северна Италия, а резервациите до Азия бяха значително редуцирани.

Хотел в Тенерифе е най-новото място за туризъм, което попадна в лапите на коронавируса. Около 1000 гости, включително семейство от България, бяха поставени под карантина в хотела, след като италиански гост беше тестван положително за коронавируса.

В отговор на това петте водещи немски туроператори (TUI, DER, FTI, Alltours, Schauinsland) са спрели резервациите за хотела и пренасочили клиенти към други хотели на острова.

TUI се свързва с 35-те си гости в Коста Адехе по два пъти на ден чрез SMS. „Всички гости на TUI Германия са в добро здраве, според най-новата ни информация“, заяви говорител. Останалите туроператори също поддържат редовни контакти със своите клиенти в хотела.

Междувременно резервациите за азиатски дестинации намаляват, докато някои клиенти анулират резервациите си според туроператори и туристически агенти. В отговор на това, TUI (30 дни) и DER Touristik (15 дни) предлагат безплатно анулиране до кратък период преди заминаване в опит да успокоят клиентите.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията