Slide
Slide

Слънчев бряг. „Вчера, след като се получи съобщението от централата в Германия за фалита, трябваше да спрем екскурзиите. Всички туристи, които са в България, ще си останат в хотелите. Няма да бъдат местени.

Единственият проблем е, че някои хотели затварят по-рано, отколкото са обявили.

Туристите обаче няма да останат на улицата“, заяви в ефира на bTV управителят на фирмата, която е основен партньор и представител на „Томас Кук“ в България Христо Галбачев.

3950 туристи на фалиралата британска компания „Томас Кук“ остават в България.

Те са настанени в 33 хотела в Слънчев бряг и в 21 в област Варна, уточни той. Засегнатите туристи от фалита на „Томас Кук“и дъщерните му компании ще бъдат извозени за сметка на българския туроператор, представител на компанията у нас. „Нямахме предварителна информация за фалита. Изненада бе за цял свят банкрутът на компанията“, добави Галбачев.

„Вчера извозихме доста голямо количество чужденци. Имахме среща с представители на „Томас Кук“ и с някои от нашите партньори. Взе се решение да извозим туристите. Не можем да ги оставим на улицата. Ще поемем транспортните разходи, с изключение на индивидуалните клиенти в малките хотели. Те ще си хванат такси и после ще си възстановят разходите“, посочи той.

Сподели публикацията