Лимасол (Кипър), снимка Руслан Йорданов

Никозия. Правителството на Кипър активизира кампанията си за рекламиране на новата туристическа идентичност на страната на международните пазари, съобщи БНР. Безвъзмездна помощ от 5 млн. евро ще подпомогне предоставянето на „автентични преживявания” на чуждестранните гости.

Много нови туристически продукти популяризират Кипър като дестинация, предлагаща автентични и разнообразни преживявания на посетителите, нестандартни маршрути и интересни дейности, свързани с богатата култура, история и природа на острова, посочи заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Целта е Кипър да стане домакин на целогодишен качествен туризъм и да привлича туристи от нови пазари, обясни той.

Хотелите на Rixos – съвършеният дом за туристите по време на ваканцията си в Египет (снимки)

За реализацията й ще допринесе и нова правителствена програма за безвъзмездно финансиране, която предстои да стартира, обяви заместник-министърът.

С общо 5 млн. евро, осигурени чрез Националния план за възстановяване и устойчивост, ще бъдат субсидирани компании и общини за създаване или надграждане на места за предоставяне на автентични преживявания.

Те ще бъдат включени в две от действащите специални програми на Министерството на туризма – „Автентични маршрути” и „Земя на легенди”.

Тази година туристическото ведомство субсидира близо 4000 ателиета, работилнички и семинари по кипърски занаяти, винарство, гастрономия и други традиционни местни дейности.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA