Slide
Slide

София. От 7 сутринта до 20 часа вечерта ще продължи изборния ден на територията на страната. Във вота за българските членове в Европейският парламент участват 13 партии, 8 коалиции и шестима независими кандидати. В страната избирателните секции са 11 хиляди 661. В избирателните списъци фигурират 6 355 633 избиратели, очаква се до урните да отидат над 2 милиона от тях.

Изборният ден в страната започна нормално, съобщи за БНТ говорителят на ЦИК Александър Андреев. По думите му, е имало закъснение на членовете в някои избирателни комисии, предприети са мерки те да бъдат заместени. В две секции машините за гласуване не са проработили – в Добрич и Перник, като там гласуването е продължило с хартиени бюлетини.

До края на изборния ден в 20 часа остава забраната в медии да се оповестяват данни от социологически проучвания, политическата агитация също е забранена. Над 2500 наблюдатели от 14 неправителствени организации са регистрирани за изборите днес, по данни на Централната избирателна комисия.

Сподели публикацията