Slide
Slide

София/Скопие. На Международното летище Скопие тази сутрин в 5 часа и 8 минути с водни струи под формата на дъга компания ТАВ Македония посрещна първия полет от София на българската авиокомпания „Гъливер“, съобщава БТА, позовавайки се на „Слободен печат“.

Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Със самолет от типа ATR 72-600, който може да превози 70 пътници, авиокомпанията извърши първия си редовен полет до Международното летище Скопие, ознаменувайки началото на своята официална търговска работа на македонския пазар.

Министърът на транспорта и съобщенията в правителството на Република Северна Македония Благой Бочварски тази сутрин посрещна пътниците, които пристигнаха с първия търговски полет по линията София – Скопие, който произлезе от договора между смесените правителствени комисии на двете страни.

„Радва ме, че много бързо постигнахме съгласие и заедно с Република България установихме тази линия. Работите се движат в желаната посока и вече виждаме резултатите от работата на смесените групи с колегите от България. Полетът София – Скопие от днес започва да функционира и първите пътници вече пристигнаха в Скопие. Пожелавам им добре дошли в нашата държава и изпращам послание, че нашата страна има какво да предложи в областта на туризма.  Оставаме посветени с нашите приятели и в следващия период да намираме решения, с които ще укрепим приятелските отношения и които ще донесат икономически ползи на двете държави“, заяви министър Бочварски на летището в Скопие.

Полетите между София и Скопие ще се осъществяват два пъти седмично – събота и понеделник.

Сподели публикацията