Варна, снимка Руслан Йорданов

Приеха проектобюджета за туристическата реклама на Варна

Варна. Мащабна програма е подготвила Община Варна за отбелязване на 100-годишнината от обявяването на града за морски курорт, съобщава БНР. Цялата 2021 година ще мине под знака на вековния юбилей, беше изтъкнато на днешното заседание на ПК „Туризъм, търговия и рекламна дейност“.

Два маркетинг уебинара за туризма този уикенд

Съветниците одобриха разчета на разходите по бюджета, финансирани от събрания туристически данък. Малко над 550 хил. лева, което е около ¼ от общата рамка, общината е заделила за реализиране на програмата „Варна – 100 години морски град“. Планирана е богата рекламна дейност в регионални и национални медии.

Пускат директен полет от Варна до Дубай на 3 април

По повод годишнината чрез конкурс беше избрано специално лого, което да асоциира визията на дестинацията, да символизира значимата годишнина и да послужи за брандиране на всички активности през годината.

Юбилеят ще бъде отбелязан с валидиране на пощенска марка. В тираж ще бъде пусната марка на тема „100 години“.

Календарът на честванията включва инициативата „100 години – 100 дървета“. Освен засаждане на дръвчета, тя предвижда поставяне на капсула на времето с послание към бъдещите поколения.

В навечерието на годишнината на входа на Морската градина ще бъде открита фотоизложба „100 години – 100 снимки“, представяща ключови обекти и събития в утвърждаването на Варна като курортен град. На възлови туристически места ще бъдат поставени брандирани арт-инсталации с възможност да се правят снимки за спомен.

„България Еър“ обяви нови полети и подобрено разписание между София и Варна

Кулминацията на тържествата ще бъде на 10 юни – датата, на която през 1921 г. е прието постановление, според което градът става специален морски курортен град и „ще представлява една гордост за България и името му ще се носи наравно с Ница и Монте Карло“. В Летния театър ще се проведе тържествен концерт, а по улиците на града ще дефилира Парад на вариететната гилдия.

За годишнината се подготвя и ретро спектакъл „Гларус кабаре“ на Държавния куклен театър, представящ скечове из живота на Варна през 20-те години на миналия век.

По повод юбилея ще бъде създадено специално меню със стари варненски рецепти и местни продукти и напитки в партньорство с браншови организации и водещи професионалисти.

Павлин Косев – председател на управителния съвет на Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите изрази становище, че Варна очаква много туристи заради богатото на събития от спортно естество лято.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията