Slide
Slide

Цифровите ваксинационни паспорти вероятно ще бъдат налични преди лятото, каза Меркел

Париж. Въвеждането на паспорти за ваксинация, което искат някои страни като Гърция, няма да бъде справедливо към младите хора, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс, цитирана от БТА.

Младежите са на опашката на програмите за ваксинация, посочи френският президент след вчерашната виртуална среща на високо равнище на ЕС. Според него това може де факто да забрани на младите да пътуват по време на летните отпуски.

Борисов пред евролидерите: Приветстваме идеята за бързи коридори! Хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват

Цифровите удостоверения за ваксинация, даващи възможност на хората да пътуват в Европа въпреки пандемията от коронавирус, вероятно ще бъдат налични преди лятото, заяви германската канцлерка Ангела Меркел след виртуална среща на лидерите от Европейския съюз, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
„Всички се съгласиха, че се нуждаем от цифрово ваксинационно удостоверение“, каза Меркел на пресконференция.

По думите й Европейската комисия ще има нужда от около три месеца, за да създаде техническата основа за подобни документи.
Трябва да се подготвим за ситуация, при която ще се наложи постоянно да се ваксинираме през идните години заради новите разновидности на вируса, заяви тя.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията