Slide
Slide

Берлин. Международното туристическо изложение ITB в Берлин, което ще се проведе от 4 до 8 март, и е една от най-големите туристически борси в света, ще се проведе, но затяга мерките за изложителите и посетители срещу коронавируса. Федералното министерство на здравеопазването и Институтът „Робърт Кох“ класифицират риска от коронавирус в Германия като много нисък. Няма ограничения за влизане за китайски, азиатски или италиански граждани.

Организаторите на ITB посочват, че ще поставят допълнителни дезинфекционни дозатора, тоалетните ще се почистват по-често от обикновено. Посетителите и изложителите трябва да мият ръцете си често и старателно, да се придържат към етикетите на кихане и кашляне, като поставят ръка пред устата си, и да не се ръкуват, гласят част от мерките.

Изложителите трябва да посочат в декларация дали са били в определени градове и региони в Китай, Италия, Южна Корея и Иран през последните 14 дни. Освен това се задават въпроси дали през последните 14 дни сте имали контакт с човек, който е бил тестван положително за вируса на короната. Формулярът е достъпен на уебсайта на ITB. Междувременно в бранша избухна дискусия дали панаирът не трябва да бъде напълно отменен, но на този етап организаторите са категорични, че това не стои на дневен ред.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията