Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Лондон. Британците засега не трябва да си правят резервации за почивка в чужбина през лятото, съобщи БТА. Това предупреди днес британският държавен министър, отговарящ за програмата за ваксинация срещу КОВИД-19, цитиран от Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че това е станало броени часове преди да бъде обявено ново затягане на контрола по границите на кралството.

От 2021 г. българските граждани без статут на уседналост ще могат да пребивават без виза във Великобритания до 6 месеца

Премиерът Борис Джонсън е казвал, че обмисля варианта да бъдат определени хотели, в които да бъдат настанявани пристигащите от чужбина, с цел да се предотврати разпространението на новите варианти на коронавируса.
Отговорникът за ваксинациите Надим Захауи заяви по телевизия Скай нюз, че официалното съобщение по въпроса ще бъде направено по-късно днес. По думите му още няма „категорично решение“ по въпроса, който премиерът ще обсъди през деня със старшите си министри. Запитан дали подготвяните мерки означават, че е прекалено рано за резервации за лятото, Захауи отговори: „Абсолютно“. Той припомни, че в британските болници има 37 хиляди пациенти с КОВИД-19.

Според Би Би Си на принудителна изолация от 10 дни в специални хотели ща бъде подлагани повечето пристигащи от Република Южна Африка, Южна Америка и Португалия.
Хотелите за карантинирани и предупреждението да не бъдат правени резервации е нов удар по туристическия сектор, който се бори за оцеляване, отбелязва Ройтерс.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Най-важните новини от туризма в България

Сподели публикацията