Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Атина. От днес ще бъде отворена платформата за подаване на заявления за субсидирани почивки през септември на засегнатите от бедствия гръцки острови Евбея и Самос, съобщи БТА, позовавайки се на телевизия Скай.

Програмата беше обявена в края на юни и осигурява субсидии за почивки на остров Самос, който пострада от силно земетресение на 30 октомври 2020 г., и в северната част на остров Евбея, засегната от катастрофални пожари през август 2021 г.

В третия етап на програмата, който се отнася до туристически пътувания през септември, бенефициентите ще получат карта, заредена със 150 евро за Северна Евбея и с 300 евро за Самос. С тях те ще могат да плащат за разходи за настаняване, хранене и обществен транспорт в засегнатите райони. Право да се възползват от програмата имат лицата с данъчен адрес в Гърция.

Още лято: Хиляди български туристи тръгват с чартърите на Абакс към топли дестинации

Субсидираните почивки се радват на голям интерес и картите от първите два етапа, през юли и през август, свършиха само за минути след отварянето на платформата.

През септември ще бъдат издадени над 9400 карти от 150 евро за Северна Евбея и над 4400 карти от 300 евро за Самос. Субсидията през месеца ще достигне 2,76 млн. евро. Общо в рамките на програмата са отпуснати 6 млн. евро.

Досега са издадени 18 075 карти – 12 050 за Евбея и 6025 за Самос.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA