Slide
Slide

„Бих желал да използвам възможността в края на годината да благодаря на организационния екип, който реализира първия в България турнир от най-високата Първа категория за юноши и девойки до 14 години в Албена. Благодарим на целия екип, домакините, доброволците и спонсорите за приноса и за всички усилия, които бяха вложение в организирането на един от най-добрите турнири от календара на Тенис Европа през 2018 година. Успехът на нашата организация се дължи на вашите турнирни директори на проявата, които се представиха на най-високо ниво“, заяви в специален поздравителен адрес от 24 декември Томас Хамеръл. В писмото си той посочва още: „Благодаря за отдадеността и сътрудничеството, които ни показахте. От името на Тенис Европа и специално на отдел Junior Department, моля да ми позволите да изкажа моята лична и искрена признателност за вашите ценни приноси и успехи в организирането на юношеските турнири. С нетърпение очакваме изданието през 2019 година“.
Припомняме ви, че в края на май турнирът в Албена събра най-добрите тенисисти на Европа при юношити е девойките, както и техните треньори и семейства.
За нивото на турнира говори и факта, че шампионите от Албена в края на сезона триумфираха и в Мастърс турнирите на Тенис Европа до 14 години. В заключителните турнири по тенис участваха най-добрите 8 момчета и момичета. Шампионите на Европа бяха определени на финален турнир в Италия. №1 при момчетата стана Константин Женьов от Русия, а при момичетата Фатма Идризович от Сърбия. Двамата триумфираха и в турнира от първа категория, на който страната ни за първи път домакинства, а състезанието бе организирано от Смайл Ивентс. На турнира в Италия вицешампионка стана Катерина Димитрова. В същото време още едно голямо име от турнира в Албена Александру Михай Коман спечели Мастърса на Румъния до 13 г., както и титлата на северната ни съседка до 14 години. След проявата в родния ни курорт участниците благодариха за чудесната организация, а на финала призьорите останаха впечатлени от оригиналните награди, които организаторите връчиха вместо трофеи – златни рози, които да им напомнят за България.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията