С тази торта Бети от Варна се класира за финала
Slide
Slide

Българка е сред финалистите на The Wedding Industry awards във Великобритания. Конкурсът е един от най-престижните и има за цел да излъчи най-добрите в кетъринга за сватби, облекла, дизайнери на торти, музикални групи и DJ за сватбени тържества, събития, грим, прически, фотография, видеозаснемания и всичко друго, което е свързано със сватбените тържества.  Сънародничката ни е била поканена да участва в конкурса за сватбени торти, като днес е получила официално писмо от организаторите, че Tarte de Fleurs e сред големите финалисти в региона.


Става въпрос за Елизабет от Варна. Завършила е Хуманитарната гимназия със специалност скулптура, а след това Варненския свободен университет със специалност Моден дизайн и мениджмънт. Изкуството винаги е било част от живота й. Първата си торта прави любителски преди 8 години в родния си град.

Малко по малко страстта й към тортите се превърща в професия. Започват поръчки не само от Варна, но и от Добрич, Шумен и други съседни градове.

Преди 3 години със семейството си (партньорът й и трите им дъщери) решават да се преместят на Острова. Живеят в Харлоу, на около 20 мили северно от централен Лондон.
„Още с идването тук регистрирах Tarte de Fleurs. Не повярвах колко лесно и бързо се случи. За кратко време хората научиха за мен и вече имам редовни клиенти. От около половин година работя по нов проект, да сбъдна една голяма мечта. Скоро надявам се ще открия собствен кейк и кофи шоп. Проектът беше удобен на всички инстанции и сега съм с процес на търсене на подходящо помещение“, сподели за BGtourism.BG Eлизабет.


Участието й в конкурса за сватбени торти е свързано с цялостната й работа през годината. Поканена е да се включи в изданието за 2019 г. в категория дизайнер на сватбени торти. „Конкуренцията беше много голяма и изобщо не вярвах, че ще стигна до финал.

Днес получих имейл от организацията, че съм сред финалистите, които ще се борят за наградата в региона в който живея. На 14 ноември на официалната церемония ще бъдат представени победителите в различните категории. Всеки от тях автоматично получава правото да участва в националната надпревара. „Не съм сигурна дали ще стигна до там, но дори и като регионален финалист това е огромно признание на труда ми през годините“, споделя Бети пред репортер на BGtourism.BG.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията