Виена, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Кметът на Виена Михаел Лудвиг обяви вчера, че от началото на септември PCR и антигенните тестове ще са валидни за значително по-кратко време

Виена. Кметът на Виена Михаел Лудвиг обяви вчера, че от началото на септември PCR и антигенните тестове ще са валидни за значително по-кратко време, съобщава Bulgaren.org.

На фона на покачващите се нови случаи на заразяване с новия Делта вариант каметът на Виена Михаел Лудвиг обяви нови мерки, които се очаква да влязат в сила от началото на септември.

Ковид тестовете ще са валидни за по-кратко време

Тестването ще продължи да бъде сред основните мерки за ограничаване на разпространението на Ковиди и Делта варианта, но от началото на септември тестовете ще важат за по-кратко време. PCR тестовете вече ще се признават в рамките на 48, а не както досега 72 часа. Изключение ще бъде направено за деца под 12 години, които ще могат да ползват тестовете 72 часа. Резултатите от антигенните тестове ( направени в аптека или на тестщрасе) няма да могат да се ползват вече в продължение на 48 чса, а само на 24 часа. Тестовете за домашно ползване ще бъдат спрени от употреба в края на октомври.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията