снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Москва. Правителството на Русия обсъжда възможността за възобновяване на полетите до няколко нови чуждестранни дестинации, съобщава „Известия“, позовавайки се на свои сигурни източници в сектора на въздушния транспорт.

Във вторник, 18 август, на среща на оперативния щаб на Федералната агенция за въздушен транспорт и Роспотребнадзор са били дадени инструкции да се изработи възможността за откриване на полети до Франция, Унгария, Малта, Кипър, Йордания, Египет (само полети до Кайро) и Китай (възобновяване на полетите само до Шанхай), споделил източникът. Информацията е била потвърдена и от източник на едно от летищата.

До края на миналата седмица окончателното решение за възобновяването на полетите не бе взето, но то може да бъде съставено на следващото заседание на оперативния щаб на 25 август – вторник.

Русия възобнови международните полети на 1 август. На първия етап полетите се извършваха само от Москва, Санкт Петербург и Ростов на Дон. По-късно този списък включва Казан, Калининград, Новосибирск. Страните, с които полетите се възстановиха на първо място бяха Великобритания (Лондон), Турция (от 1 август Анкара и Истанбул, от 10 август – Анталия, Бодрум и Даламан) и Танзания (остров Занзибар).
По-рано през август стана известно, че Черна гора включва Русия в „зеления списък“ на страните, чиито граждани могат да влизат на нейната територия без ограничения. На 22 август Полша, която е член на ЕС, също реши да отвори границите си за руснаци.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията