Миконос, Гърция
Slide
Slide

Атина. Всички хотели в Гърция вече задължително трябва да имат стаи за карантина. Това гласи решение на министрите на здравеопазването и туризма. В малките семейни хотели с капацитет до 10 стаи една ще е за клиенти с положителна проба на коронавирус, но със симптоми, които не изискват болнично лечение.

При хотели до 50 стаи – две от тях ще са само за карантина, а в по-големите хотели 3% от капацитета на стаите са отделени само за тези случаи. Министерското решение обхваща периода до края на туристическия сезон, съобщава БНР.

„Сигурност за здравето на  туристите е основна наша цел“, заяви министърът на туризма Харис Теохарис.

Българските туристи са изхарчили 282 милиона евро в Гърция през м.г., все повече европейци пристигат в южната ни съседка с автомобили

Активното огнище на коронавируса все още са няколко села в района на град Ксанти, но броят на заразените намалява след строгите мерките на карантина, съобщават здравните власти.

На остров Тасос вече почиват първите групи туристи – българи и румънци и хотелиерите са доволни от старта на сезона. На острова няма нито един случай на вируса и това привлича туристите. По данни на хотелиери в южната ни съседка към момента най-много българи за почивка привлича остров Тасос.

Най-добрите цени за Гърция тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията