ГКПП "Капитан Андреево", снимка Васил Атанасов
Slide
Slide

Одрин. От 1 юни влизащите в Турция граждани ще може да си правят на ГКПП Капитан Андреево-ГКПП Капъкуле, на българо-турската граница, PCR тест за Ковид-19 срещу 110 турски лири (22 лева), съобщи председателят на Одринска Търговско-Промишлена Палата Реджеп Зъпкънкурт. Той посочва, че до 30 минути ще излизат резултатите, информира Анадолската агенция. Представянето на отрицателен тест, направен до 72 часа предварително, е задължително условие за пристигащите от чужбина в Турция.

Зъпкънкурт посочва, че българските граждани не могат да дойдат в Одрин за пазаруване поради скъпи тестове, които в България са близо 5 пъти по-скъпи.
“PCR-тест ще се направи за 110 турски лири само за лица идващи от България. Резултатите ще излизат възможно най-бързо. Мярката отново ще привлече туристите от България да идват на пазар в Одрин и ще оживи търговията и икономиката на града. Поради въвеждането на изискването за негативен тест за идващите от България туристи пътуванията спряха и търговията в Одрин замря”, заяви той. Заявлението ще бъде изпълнено преди влизането на страната в Капъкуле и при поискване ще започне и на ГКПП Хамзабейли. Очаква се официално здравното министерство да потвърди предложението на Реджеп Зъпкънкурт.
Кметът на Одрин посети търговски обекти в града, за да се убеди дали се спазват мерките срещу Ковид-19

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията