Варна. Китайският коронавирус свали цените на самолетните билети от Варна до Милано седмица преди планираните полети. Проверка на bgtourism.bg установи, че в този час цената на отиване за 3 март е само 28.99 лева, а връщането на 7 март от Италия е 52.99 лева. Така двупосочният полет на нискотарифната компания WizzAir струва 81.98 лева. Седмица преди полета традиционно цените са значително по-високи.

Днес до обяд на летище София са изпълнени планираните три полета до Милано, съобщава БНР. Още три самолета са кацнали оттам. Полетите се изпълняват от двата терминала на столичната аерогара. С последния полет от Милано се прибраха и няколко българи – студенти в Италия, тъй като част от университетите в града и област Ломбардия са затворени. Към 14.30 часа днес официалната информация за броя на жертвите на коронавирус в Италия е 5, заразени и лекувани в момента са 221 души, като 165 от тях са в областта Ломбардия, 27 във Венето с гравен град Венеция, 6-ма в Емилия Романя с административен център Болоня, 6-ма в Пиемонт със столица Торино, 3-ма в Трентино-Алто Адидже и 3-ма в столичната Лацио. В северна Италия са отложени спортните прояви, като засега не се знае как ще се състои двубоят в четвъртък между „Интер“ и „Лудогорец“ – дали при закрити врати или на неутрален терен. Най-вероятно ще се проведе на стадион „Меаца“ при затворени врати. Италия е пред карантира и не е препоръчително да се пътува в момента до атрактивната туристическа дестинация, предупреждават службите. Българи, които в момента са в района на Милано споделят, че рафтовете в магазините се изпразват. Карнавалът във Венеция е отменен. Отменени са и футболните срещи от италианското първенство.

Wizz Air излезе на своята страница с официална информация, че за да се предотврати проникването на новата коронавирусна инфекция от територията на Република Китай на територията на Руската федерация, правителството на Русия реши да спре временно влизането през държавната граница на Руската федерация на гражданите на Република Китай, които пътуват с цел заетост, както и за частни, образователни и туристически цели.
В тази връзка, от 00:00 часа местно време на 20 февруари 2020 г. до по-нататъшно уведомление, гражданите на Република Китай ще могат да преминават през държавната граница само за бизнес и хуманитарни цели, включително тези, пътуващи от територията на трети страни.

bgtourism.bg препоръчва да не пътувате до Италия и другите зони, където нарасва броя на жертвите и заразените с коронавирус.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията