Slide
Slide

Бомбастична новина, че гръцкият остров Антикитира дава 500 евро, жилище и храна на семейства обиколи мрежата напоследък.

Според кмета Китирон Ставрос Харалакис, с когото се свързахме, тази програма се отнася до 5 семейства, които вече са избрани чрез строг процес.

„От около 1,5 години има предложение да се намери начин да се насели Антикитера, където днес живеят само 20 души. Опитваме се да се уверим, че островът не е напълно изоставен“, добави Харалакис пред “Български новини”.

„Съществува сътрудничество между общината и метрополиса Атина, към който административно се числи островът, и първоначален положителен принос на финансирането на действия от частни институции за жилищно строителство. Тази програма засяга 5 семейства, които вече са избрани чрез строга процедура”, става ясно от изявленията на общината.

Разрешението за строеж ще дойде след около три години, тъй като островът е в Натура 2000, трябва да бъде одобрено от 20 агенции. Съответните писания из медиите не са релевантни за реалността ”, заключава той.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията