Созопол. 6 900 лв е наложената санкция, която ще трябва да плати концесионерът на централния плаж в Созопол. Това каза за БНР Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя провери на място дали правомерно е изградена пясъчната защитна дига там.

Министър Ангелкова е на среща с гражданите на Созопол, а по рано тази сутрин разговаря и с кмета на града Тихомир Янакиев по повод разпоредената от нея проверка на плажната ивица.
Министър Ангелкова инициира спешната проверка на експерти от ведомството съвместно с другите компетентни органи, след като в публичното пространство се появи информация, че на плажа с тежка техника се прави защитна дига, която да предпази плажната ивица. Проверката ще установи дали концесионерът на плажа изпълнява договорните си задължения и ще бъде извършена съвместно с други компетентни институции.
По рано от Басейнова дирекция провериха сигнала за багер, изкопаващ пясък от морето за насипването дигата, която разгневи граждани на Созопол и те организираха протести. Проверяващите потвърдиха, че пясъкът се изземва от Черно море и дейностите бяха преустановени.Те обявиха, че ще бъде наложена санкция на концесионера.
Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК
Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA